У Чортківській районні лікарні не вистачає ліжко-місць для хворих на COVID-19

07.08.2020 22:43   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: TeNews

У Чортківській районній лікарні прийняли рішення облаштувати ще одну палату інтенсивної терапії  для хворих на  COVID-19. Про це повідомляє Чортківська міська рада.

Як зазначає завідувач інфекційного відділення Ігор Шкварок, в інфекційному відділенні Чортківської районної лікарні на стаціонарному лікуванні із діагнозом COVID-19 перебуває 20 людей. Один із них підключений до апарату штучної вентиляції легень. Всі хворі із Чортківського району.

«Оскільки ліжко-місць не вистачає, а тенденція із захворюваністю лише погіршується, прийняли рішення облаштувати у максимально короткі терміни ще одну палату інтенсивної терапії. Окрім того, для неї потрібно збудувати санвузол та душові. На це все потрібно кошти…Парадоксально, але коли ситуація не була такою гострою, нам приділяли значно більше уваги, аніж зараз», – каже Ігор Шкварок.

Люди ж обурюють, адже початку пандемії волонтери активно допомагали медзакладу у боротьбі із вірусом. Лікарні передали три апарати штучної вентиляції легень, гроші на котрі збирали разом із ГО «Центр Ініціатива».

«Про санвузли й палати має подбати в першу чергу керівництво лікарні, а не волонтери. За стільки років, якщо робити хоча б по одному туалету, палаті, душовій, інфекційне відділення вже мало блищати. Потрібно молодих призначати на такі посади, людей котрі вміють аналізувати, рахувати, об'єктивно порівнювати всі чинники й просто тверезо мислити. Шкода що за стільки років, лише зараз самі мешканці міста, за свої кошти, за такий короткий час зробили стільки роботи в інфекційному відділенні. СУМНО!», – коментує Віктор Тимофій.

До слова, станом на 7 серпня у Чортківському районі лабораторно підтвердили 228 випадків коронавірусу, з них 80 людей одужало.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews