У Тернополі провели вертикальне озеленення парків

08.08.2020 19:43   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: TeNews

У парках Тернополя встановили металеві конструкції різних форм. Загалом, на клумбах, металевих деревцях та арках висаджено 18 тисяч саджанців. Про це повідомляє медіаплатформа «Файне місто».

Як зазначає завідувачка парку Національного відродження Галина Гладенюк, за висадженими квітами кожного дня доглядають люди. Саджанці поливають, підживлюють, а ті, які з тих чи інших причин не прижилися, видаляють, а на їхнє місце висаджують нові.

«На сьогодні доставляти елементи вертикального озеленення більше не будемо. Доглядати за такими конструкціями дещо складно. Придбали засоби для підживлення, а також спеціальне навісне обладнання для того, щоб поливати квіти. У спекотну пору поливання проводимо кожні два дні, а у дощову погоду – рідше», – додає завідувачка парку.

До слова, Тернопіль отримав кошти для озеленення міста. Фахівцями відділу благоустрою та екології було прийнято рішення придбати кілька десятків саджанців декоративного винограду «Вічі». Для висаджування винограду обрали локацію біля перголи в парку імені Тараса Шевченка.

 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews