Чи зберуть таки кошти добрі люди на операцію волонтерці, а чи їй немає вже на кого надіятись?

09.08.2020 19:43   Опубліковано : Віктор Аверкієв
Джерело: TeNews

Неодноразово «Новини Тернопільщини» (TeNews) публікували звернення волонтерів про збір коштів на другу операцію на мозку волонтерці Галині Старковській, але й досі необхідної суми в 100 000 гривень так і не назбирали, а лише третю частину з них. Тому волонтери Теребовлянщини й всієї Тернопільщини черговий раз звертаються до всіх небайдужих людей.

Відразу необхідно наголосити на такому моменті. Дані статті розповсюджувалися в соцмережі «Фейсбук» і саме там було дуже багато переглядів їх, а також, як то кажуть нині, лайків та плюсів під зверненнями. Так ось: «Люди добрі, волонтери і пані Галина безмежно вам вдячні за співчуття! Але ж… за співчуття не зробиш операцію і за ті плюсики також. Тому прохання до всіх небайдужих людей буде таким: не ставте намарно ті плюси під публікацією, їх ставлять лише ті, хто бодай вислав якісь кошти на рахунок, хоч би й 10 гривень. Адже 5-6 тисяч 10-100-гривневих плюсів назбирають значну суму.

Прикро відмітити, що пані Галина почуває себе зле, в неї проявляються сильні головні болі аж до часткової втрати свідомості, хоч артеріальний тиск і в нормі, головокружіння, загальна слабкість тощо і такий стан її погіршується. Вона вже невпевнена у завтрашньому дні… Також прикро костантувати, що багатодітна жінка, мати-героїня, яка була багато разів на самій передовій війни з москалями з гуманітарними місіями, тепер залишилась без будь-якої допомоги з боку держави і піклуються про неї лише її сини-атовці та волонтери-побратими.

Проте світ не без добрих людей і дехто таки хворій жінці допомагав, допоміг та обіцяв ще це зробити. Це такі люди: волонтерка з Тернополя Оксана Голуб, ветеран АТО Юрій Іваніцький, підприємці з Теребовлянщини - з Мшанця Петро Іліщук, з Лошнова Алла Стечишин, неопосередковано через сина допоміг і теребовлянський підприємець Юрій Дзюбан, а також кошти зібрали парафіяни ПЦУ Св. рівноапостольного князя Володимира, де настоятелем є отець Володимир Якубишин. Впевнено обіцяв допомогти і ще один підприємець з Теребовлянщини – Роман Когут. 

null

 

null

 

null

Голова Міжнародного благодійного фонду «Чесна Україна» і найближча подруга пані Галини Любов Солтис розповіла про збір коштів побратимці: «Ми щиро дякуємо тим людям, які відгукнулися на біду нашої волонтерки і внесли свій вклад в її майбутнє виздоровлення (принаймні так надіємося). Ще ми звернемося до всіх теребовлянських церков про допомогу, а також до інших підприємців та керівників державних структур. Проте на превеликий жаль не всі відразу відгукуються на біду, не бажають творити Божі милосердні справи. З гіркотою хочу відмітити, що керівництво ТОВ «Микулинецький бровар» нас вислухало, але нічого так і не зробило в плані надання матеріальної допомоги тяжко хворій волонтерці. Просто нас вони «відфутболювали» один до одного і все».

До цієї благодійної справи приєдналися вже і ветерани АТО. Так голова ГО «Спілка бійців та волонтерів АТО Теребовлянщини «Сила України» Іван Олексюк зокрема повідомив: «Нині держава вже піклується про ветеранів АТО і ми дуже вдячні за це. Але про волонтерів і далі не згадується не те, що в якихось держаних документах, а й взагалі. Проте саме вони є рушіями становлення наших ЗСУ, саме вони піклувалися найперші про наші життя на фронті і часто з ризиком для свого життя. Ми, ветерани АТО, рахуємо їх побратимами, бо вони мало чим від нас відрізняються. І пані Галина є однією з провідних постатей посеред волонтерів Теребовлянщини та і всієї Тернопільщини, тому було б великим гріхом не попіклуватися про неї в тяжку хвилину, як вона колись піклувалася про нас. Ось тому ми й звернулися  на спільному засіданні РДА, райради, голів ОТГ, працівників відділу соціального забезпечення району та ветеранів АТО з проханням про допомогу волонтерці й нас запевнили, що допоможуть. Надалі ми також буватимемо на всіх подібних засіданнях».

Пані Галино, як Ви бачите і ще більше відчуваєте, Вас не забули ваші друзі. Все буде добре! За Вас моляться всі добрі люди.

Прохання кошти перераховувати на картку «Приват банку» пані Галини за номером: 4149 4393  1818  6776. Для додаткової інформації вона надає свій номер телефону – 0972898432 та свого сина Володимира(який був постійно з мамою під час першої операції) – 0988999650.

Примітка: Якщо кошти пересилаються з інших банків, то прізвище отримувача може не відображатися, тому й дані номера телефонів для підтвердження.

Віктор Аверкієв


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews