Тернополяни можуть взяти іпотеку під 10%

12.08.2020 21:43   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: TeNews

В Україні реалізовується проєкт з доступного іпотечного кредитування. У програмі беруть участь як державні, так і комерційні банки. Про це повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація.

Як зазначає Володимир Зеленський, одне з основних завдань нинішньої владної команди – щоб іпотека в Україні була під 10% річних і менше.

«Ми боролися впродовж року. На це працював і уряд, і Офіс (Президента. – Ред.), і Національний банк, і інші банки. Зараз є домовленості, і вони вже втілюються в життя – зараз іпотека знижена. У деяких банках – іпотека під 10%. В цілому було головне завдання: якщо буде іпотека 10% – ми дійсно допоможемо людям, які зможуть дозволити собі купівлю житла», – сказав Володимир Зеленський.

За перший місяць роботи програми з надання доступної іпотеки для населення загальний обсяг наданих позик склав 75 млн грн (понад 200 іпотечних кредитів). А до кінця року іпотечний портфель банків може становити не менше 3 млрд грн.

Кожен банк розробив свої програми та умови надання доступної іпотеки, які запустили з 1 липня. Єдиною умовою – позичальники повинні продемонструвати банку наявність доходу їхньої сім’ї чи домогосподарства, який дозволить обслуговувати цей кредит.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews