«Інтертелеком» припиняє роботу на Тернопільщині

13.08.2020 21:43   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: TeNews

Мобільний оператор «Інтертелком, який надає послуги голосового зв’язку і швидкісного інтернету по всій території України, з 1 вересня припиняє роботу на Тернопільщині.

Як повідомляє «Інтертелеком», роботу буде припинено у восьми областях, а саме: у Львівській, Волинській, Івано-Франківській, Закарпатській, Рівненській, Тернопільській, Чернівецькій, а також на Донеччині й Луганщині.

Припинення роботи у цих регіонах пов’язане з відмовою від радіочастотного ресурсу, який буде використаний «великою трійкою» мобільних операторів для запуску LTE-900 – зв’язку четвертого покоління (4G) на низьких частотах. Спершу «Інтертелеком» також планував запустити LTE-900 на своїх частотах, але для цього йому не вистачило коштів.

«Упродовж тривалого часу компанія “Інтертелеком” перебувала в процесі пошуку і залучення інвестиційної фінансової підтримки, що дозволило б організувати розгортання національних мереж LTE і впровадження інноваційних сервісів, які відповідають сучасним вимогам до якості надання послуг і споживчим очікуванням. Однак, тривала ситуація з карантинними обмеженнями і подальше поширення пандемії Covid-19, а також загальна економічна нестабільність в нашій країні і світі не дозволила нашій компанії реалізувати фінансові домовленості з зацікавленими інвесторами і зробити у встановлені терміни оплату вартості ліцензії на використання технології LTE», – йдеться у повідомленні.

До слова, «Інтертелеком» надавав послуги бездротового стаціонарного телефонного зв’язку в місцях, де неможливо було підключити дротову телефонную лінію, послуги голосового мобільного зв’язку та швидкісного інтернету.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews