«З'їли миші»: правоохоронці затримали організатора схеми розкрадання зерна в Україні

14.08.2020 20:43   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: TeNews

Правоохоронці викрили схему розкрадання зерна зі складів державного підприємства. Про це повідомляє agronews.ua.

Радник директора одного з державних підприємств Держрезерву створив злочинну схему заволодіння майном Держрезерву третіми особами. За 1 000 000 млн грн хабаря зловмисник надав приватному підприємцю підроблені документи про отримання від підконтрольної йому юридичної особи на зберігання до складів держпідприємства пшениці масою 1 300 тонн. При цьому пшениця на склад так і не надходила.

Згодом приватний підприємець звертався з підробленими документами до Держрезерву України, щоб отримати нібито передане ним на зберігання пшениці. В результаті чого зловмисник мав можливість заволодіти сільгосппродукцією на загальну суму близько 8 мільйонів гривень.

«Зерно в склади не завозилося, воно рахувалося тільки по документах. А якщо і появлялося, то його забирали ті, хто не мав до цього зерна відношення. Як обіцяв, інформацію. Одна зі схем. А їх буде багато…», – прокоментував Михайло Апостол.

До слова, правоохоронці затримали радника директора одного з державних підприємств Державного агентства резерву України під час отримання хабаря 1 000 000 млн грн. Для підробки документів.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews