Уродженець Чорткова Олег Уруський – віце-прем’єр-міністр України

17.08.2020 10:43   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: TeNews

Виходець із Тернопільщини нещодавно став членом українського уряду.  Олег Уруський призначений на посаду віце-прем’єр-міністра – міністром стратегічних галузей промисловості України.

Олег Уруський – доктор технічних наук, професор, лауреат державної премії в галузі науки і техніки, академік Міжнародної академії аеронавтики. В період з 1993 року по 1996 рік очолював управління при Національному космічному агентстві. З 1996 року по 2000 рік працював в апараті управління РНБО. В період з 2000 по 2003 роки він обіймав посаду заступника голови Державної комісії з питань оборонно-промислового комплексу України. Після цього він працював керівником департаменту в Кабінеті Міністрів. З 2005 року Уруський став першим заступником глави Міністерства промислової політики. З 21 січня по 19 серпня 2015 Уруський був головою Державного космічного агентства України. У квітні 2020 він очолив інжинірингову компанію Прогрестех-Україна. 

Олег Семенович  народився 13 квітня 1963 року у Чорткові. Батьки Семен Іванович та Людмила Павлівна багато років викладали  у Чортківському гуманітарно-педагогічному коледжі імені О.Барвінського.

 

Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews