ВООЗ закликає більше не вводити карантин

18.08.2020 14:43   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: TeNews

Із закликом більше не вводити карантинні заходи звернулася Всесвітня організація охорони здоров'я. Про це повідомляє «Форпост», з попереднім посиланням на «МедикФорум»

Майже всім країнам світу ВООЗ довгий час радили закриватися на жорсткий карантин, нібито пом'якшує розвиток пандемії. І ось тепер головний епідеміолог організації Марії Ван Керкхове заявила про неприпустимість карантинів при другій і всіх подальших хвилях COVID-19. Виявляється, економічні наслідки карантину жахливі та набагато перевершують умовний виграш в медичному плані. На думку тих же експертів, носіння масок і дотримання соціальної дистанції цілком достатньо при цій пандемії.

Зазначимо, на початку пандемії, коли закриття кордонів з Китаєм могло різко стримати масштаби трагедії (або локалізувати її зовсім), чиновники ВООЗ активно закликали цього не робити, пускати туристів з Китаю в усі країни та не провокувати «нерівність». Кордони все-таки закрили, але коли пандемія вже почала бушувати по всьому світу. Негайно після цього ВООЗ визнала правильність закриття кордонів. Згодом експерти ВООЗ запевняли, що медичні маски здоровим людям не потрібні. Коли ж було доведено зворотне (і знову з вини первинних рекомендацій заразилися мільйони), ВООЗ знову порадила носити маски всім без винятку. Епідемія коронавірусу продемонструвала деяку сумнівність рекомендацій ВООЗ, до яких людство звикло прислухатися.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews