Гострі помідори на зиму: смачна консервація

03.09.2020 22:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: tochka.net

Літо – саме час готувати помідори на зиму. Але що робити, для того, щоб вийшла смачна консервація? Для цього важливо знайти правильний рецепт і дотримати всі пропорції. У тебе вийдуть смачні гострі помідори, якщо ти вибереш стиглі і свіжі томати без пошкоджень. А вже далі – ретельно виконуй інструкцію. Тим більше, ми дізналася, як закрити зелені помідори в банках і ділиться рецептом з тобою! До речі, як замаринувати червоні томати ми теж дізналися і не будемо тримати це в секреті!

Гострі помідори на зиму: рецепт

Інгредієнти:

зелені помідори – 2,5 кг,

часник – 1 головка,

гіркий перець – 4 стручки,

солодкий болгарський перець – 5 шт,

петрушка – пучок,

літр води,

сіль – 2 ст.л.,

цукор – 4 ст.л.,

оцет 9% – 0,5 склянки.

Приготування:

1. Наріж помідори половинками або четвертинками, склади в зручну ємність.

2. Перекрути в м’ясорубці часник, перець і петрушку. Потім додай до помідорів і перемішай.

3. Розклади все по літровим банкам.

4. Змішай воду, сіль і цукор, закип’яти і додай оцет.

5. Банки з помідорами залий маринадом.

6. Стерилізуй банки близько 15 хвилин, потім загорни, переверни, вкутай і потримай до охолодження. Потім зберігай в прохолодному місці.

Солодко-гострі помідори на зиму: рецепт

Інгредієнти:

томати – 1 кг,

перець чилі – 1 шт.,

часник – 2 шт.,

сіль – 120 г,

цукор – 280 г,

оцет – 90 мл,

листя хрону, смородини і вишні.

Приготування:

1. Перець чилі помий і наріж.

2. Листя промий, виклади по периметру банок разом з помідорами і часточками часнику.

3. Додай спеції і оцет, залий окропом.

4. Закрути кришки і вкутай банки ковдрою. Тримай їх в теплі добу, а потім заховай до зими.

Як зберігати гострі помідори?

Після повного охолодження банки з консервацією варто зберігати в темному прохолодному місці – в коморі, підвалі або кухонній шафі. Місце потрібно вибрати так, щоб уберегти помідори від різких перепадів температур.

Після відкриття банки, помідори потрібно встигнути з’їсти протягом місяця, а весь цей час зберігати в холодильнику.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: tochka.net