Українська пісня мандрує разом з Валерієм по світу і завітала до Теребовлі (Відео)

13.09.2020 22:19   Опубліковано : Віктор Аверкієв
Джерело: TeNews

Вінничанин Валерій бував з українською піснею по всій Україні, а також в деяких країнах Європи і тепер завітав до Теребовлі, що на Тернопільщині.

Йдучи недільного сонячного дня, 13 вересня 20202 року, по власним потребам до міста, випадково побачив неподалік міськради та під офісом відділення «Приватбанку» вуличного співака. Та перед тим, як його побачити, ще здалеку почув. Коли підійшов ближче, то стало зрозуміло чому чути пісню далеко – чоловік середнього віку співав та акомпанував собі на гітарі з використанням звукопідсилюючої апаратури. Його приємний голос захоплював, а вдало підібраний репертуар українських пісень лягав на серце… Ну, як було не зупинитись, не послухати та не зняти таке дійство прекрасне на відео?

null

В перерві між піснями поздоровкались та познайомились. Валера розповів, що з 2014 року мандрує з піснею Україною, але все якось оминав Теребовлю, а тепер нарешті зупинився й тут. Ну і що, що він вуличний співак? Це ж класно, ні від кого не залежиш, лише від самого себе. Чомусь в голові відразу виникла асоціація з давніми українськими кобзарями, бандуристами-гуслярами, які мандрували краєм та доносили рідну пісню до людей, крім того, часто в тих піснях була інформація про свіжі новини зі всієї України. Так, що вуличні піснярі – то і є сучасні кобзарі, хоч вони грають вже й не кобзах, але пісні їх захоплюють, надають настрою і відкривають душі для добра. Валерій казав: «Пісня взагалі то народилася саме на вулиці, а вже пізніше люди її забрали до хати, ще пізніше в клуби та концертні зали. Проте пісня ж хоче вольності, простору, от тому я її й звільнив від кайданів та всіляких інших обмежень та випускаю в світ широкий на добро людям». Приємно було чути такі слова, не менше, ніж слова українських пісень у виконання гостя.

Віктор Аверкієв
Фото і відео автора.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews