Особиста гарантія очільника Тернопільщини Володимира Труша: в онкодиспансері зремонтують апарат променевої терапії

15.09.2020 18:50   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: TeNews

Попри карантин онкохворіх жителів області не припиняли лікувати шляхом променевої терапії. Апарат, який є єдиним в області, працює, але не на повну потужність. Про це повідомив головний лікар обласного клінічного онкодиспансеру Леонід Шкробот.

Проблема виникає з перезарядкою апарату. Для того, щоб усунути недоліки потрібно 9,5 млн грн. Майже половину цієї суми – 4 млн грн – депутати обласної ради виділили під час внесення змін до обласного бюджету на пленарному засіданні 6 липня. Проте згодом депутати самі ж визнали це рішення неправомірним. 

«Джерело живлення апарату кобальтового опромінення «TERABAL-100» потребує заміни кожних п’ять-сім років. Рекомендована заміна мала відбутися у 2019 році. Я звертався 6 разів до Тернопільської обласної ради впродовж півтора року щодо необхідності перезарядки апарату, але питання не вирішувалося. Дуже швидко на цю проблему відреагував голова Тернопільської облдержадміністрації Володимир Труш», – розповів головний лікар обласного клінічного онкодиспансеру Леонід Шкробот.

Як запевнив очільник області Володимир Труш, підприємства «ІЗОТОП», яке займається обслуговуванням медичного обладнання такого взірця, погодилося перезарядити апарат кобальтового опромінення під особисті гарантії голови адміністрації. 

Сьогодні, 15 вересня, під час свого візиту голова облдержадміністрації надав керівнику медзакладу гарантійний лист, завдяки якому держпідприємство зможе розпочати заміну джерела енергії. Відтак, до кінця вересня спеціалісти здійсняться перезярядку апарату


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews