Віктор Аверкієв

Віктор Аверкієв

кореспондент, м. Теребовля

Чому священик з Тернопільщини вирішив балотуватись кандидатом в депутати міської ради

07.10.2020 21:13   Автор : Віктор Аверкієв
Джерело: TeNews

Так вже повелося, що багато священиків в Україні беруть активну участь в громадському житті. Також вирішив послужити на славу Божу своїй громаді й священик з Теребовлі, що на Тернопіллі. Це обласний декан, декан Теребовлянського деканату, митрофорний протоієрей, настоятель храму Святого рівноапостольного князя Володимира ПЦУ отець Володимир Якубишин.

Приємно констатувати, що у нас на Західній Україні й, зокрема, на Тернопільщині більшість населення віруючих(приблизно 80%). В останній час багато священнослужителів так чи інакше приймають активну участь в житті не лише своїх парафій, а й в житті громад. Ось під час місцевих виборів, щоб ще більше приносити користі громаді, вони балотуються кандидатами в депутати до сільських, селищних та міських органів самоврядування.

Читайте також

Теребовлі, що на Тернопільщині День міста цього року провели по особливому (Фото, Відео)
Цікава мандрівка Теребовлянщиною, що на Тернопільщині

Одним із таких служителів Богу є теребовлянський священик отець Володимир. Він сказав про причину свого реєстрування кандидатом в депутати міськради наступне: «Я, як священик,  є громадянином України. Дуже люблю своє місто, в якому вже 27 років служу настоятелем храму Святого рівноапостольного князя Володимира, раніше УАПЦ, а зараз ПЦУ, настоятелем якої є наш Блаженнійший Митрополит Єпіфаній. Чому я вирішив йди в депутати міськради? Бо служіння Богові якраз і полягає в піклуванні про кожну людину, її душу, а також про громаду в загальному. Наше місто одне із найдревніших в Україні та недарма його включено в десятку найкрасивіших подібних містечок України. А наш храм в місті є однією з його перлин за красою, він має давню цікаву історію, є Пам’яткою архітектури, надзвичайно приваблю кожну людину і особливо туристів. Завдяки неабияким старанням наших парафіян храм було відроджено з попелу в буквальному сенсі цього слова, в 1990 році тут була проведена перша літургія.

Я не суджу нікого, бо мені немає права так робити, а є право лише молотися во славу Божу за кожну душу. На участь в роботі місцевих рад всіх священиків ПЦУ благословив наш Блаженнійший Митрополит Єпіфаній, також я отримав благословення від нашого правлячого високопреосвященнішого архієпископа Тихона Тернопільсько- Бучацького. Йду в цю сферу для того, щоб ще більше принести добра і розвитку нашій Теребовлі.

Бог вчить нас любові і ці найбільші заповіді – Бога любити  і любити ближнього, є основа Закону. Деякі християни говорять одне, а роблять інше, тому посеред таких потрібен духовний наставник, який би хоч трохи застерігав від подібного і нагадував, що всі ми на землі є посланцями, а не господарями. Колись тимчасове буття посланця закінчується і він йде до Господа. Тоді виникає запитання: що ж він скаже Господу? Скаже, що обманював? От тому я і йду в депутати, щоб це частіше нагадувати міським депутатам, щоб ми щось добре робили реально для міста, щоб громада не нарікала на владу. Я не маю в цьому ніякої особистої користі та вигоди, йду лише заради добра і, щоб ми лишили для своїх потомків щось гарне, вагоме. Адже ми самі повинні творити для себе, бо за нас те ніхто не зробить.

Шановні браття й сестри, ви робите вибір нині, тому подумайте добре і оберіть гідного, щоб він дбав про вас, про всю громаду, а не лише про себе та свою вигоду, свої статки від владарювання.

Всі ми християни і нині живемо за української влади, немає тут вже москалів та інших ворогів. То чому ми з року в рік живемо все бідніше та бідніше, багато їздять на заробітки за кордон і т.п.? Яка причина цього? Тепер прийшла пора ту причину встановити, знайти в собі, а не в інших, ззовні. Якщо ми хочемо збудувати свою державу, зробити своє місто взірцем для всіх, то ми маємо перш за все починати з себе. Коли кожен з нас скаже перед Господом, що він доброго зробив для Нього чи во славу Його, для ближнього, для свого міста, для свого народу, то це і буде праведне життя».

Віктор Аверкієв


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews