У школу, де знущалися з учня, завітали поліцейські

15.10.2020 08:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: За Збручем

Тема шкільного булінгу не втрачає актуальності. Навчити протидіяти такому явищу в шкільному середовищі – з такою метою завітали правоохоронці до навчального закладу в Почаєві.

Поліцейські відділу ювенальної превенції Головного управління Національної поліції спільно з психологом провели для учнів 8 класу правовий урок.

Гості в погонах пояснили на реальних прикладах до чого призводять образи, цькування, застосування насилля та поінформували, куди звертатися за допомогою у випадку шкільного приниження.

Дізналися учні і про відповідальність за принизливі та недопустимі вчинки до однолітків та до кого вона застосовується. Дітям наглосили, що законодавством передбачена відповідальність не тільки за вчинення, але й за приховування випадків булінгу. За малолітніх дітей – кривдників до 14 років та неповнолітніх віком від 14 до 16 років відповідатимуть їх батьки, які спачуватимуть штраф.

Хлопці та дівчата уважно слухали правоохоронців, долучалися до обговорення з психологом, запитували як діяти в тій чи іншій ситуації.

Про важливість таких уроків зазначають вчителі, адже більшість сумних історій знущань неповнолітніх один над одним у школі чи поза нею свідомо приховуються їх жертвами, а кривдники залишаються безкарними. Незважаючи на те, що подібна тематика завжди піднімається у навчальних закладах на виховних заняттях, викладачі впевнені, що саме працівники поліції уміють донести її до підлітків по особливому.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: За Збручем