«Таке рішення принижує честь, гідність українців»: суд заборонив поширювати книгу про Стуса

19.10.2020 20:43   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: TeNews

Дарницький районний суд задовольнив позов народного депутата Віктора Медведчука проти журналіста й історика Вахтанга Кіпіані та видавництва Vivat. Відтак, книгу «Справи Василя Стуса» заборонили поширювати. 

За рішенням суду, автора та видавництво зобов'язали видалити з книжки інформацію про особу Медведчука. Надруковані видання заборонити розповсюджувати, і подальше його тиражування до усунення порушення.

Люди обурені, адже вважають, що таке рішення суду принижує пам'ять дисидента та українську історію.

«Таке судове рішення принижує честь, гідність та позбавляє права на історичну справедливість громадян України. Для мене і думаю, що і для багатьох інших людей це послужить приводом знайти спосіб і придбати цю книгу», - зазначає тернополянин Андрій Мазепа.

До слова, книга Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса» вийшла друком у травні 2019 року. У ній зібрані ключові документи з колишнього архіву КДБ, які пояснюють за що судили українського дисидента.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews