У Тернополі відкрили скульптуру «Вознесіння Господнє»

22.10.2020 18:44   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: TeNews

Сьогодні, 22 жовтня, у Біблійному саду на території ТНПУ ім. Володимира Гнатюка відкрили та освятили пам'ятник «Вознесіння Господнє». Про це повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація.

Після освячення пам'ятника студенти спільно зі священнослужителями здійснили символічне висадження дерева поблизу скульптури. Участь у заході також взяв заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Віктор Устенко.

«Освіта і духовність — два крила, які допомагають державі розвиватися, виходити на новий рівень. І в цьому є заслуга кожного науковця. Я щиро дякую учасникам заходу, що навіть у такий непростий час зуміли організувати захід на такому рівні, — каже Віктор Устенко. - Це символічна акція, яка нас всіх об'єднує. Кожен з нас робить вклад у добру справу. Ми залишаємо тут часточку своєї праці та тепло свого серця. І віримо, що ці дерева проростуть і будуть тішити наших нащадків багато років». 

До слова, відкриття пам'ятника відбулося у рамках VIІ Конгресу молодих дослідників релігії «Релігія в сучасній культурі». Автори композиції — викладачі кафедри образотворчого мистецтва, дизайну та методики їх навчання факультету мистецтв ТНПУ заслужений архітектор України Нетриб’як Михайло Миколайович і народний художник України Вільгушинський Роман Казимирович.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews