Віктор Аверкієв

Віктор Аверкієв

кореспондент, м. Теребовля

Засідання Теребовлянської міської територіально виборчої комісії по питанню вилучення деякої виборчої документації

30.10.2020 19:08   Автор : Віктор Аверкієв
Джерело: TeNews

Таке засідання Теребовлянської ТВК відбулося 30 жовтня 2020 року. На ньому було винесено два питання: про вилучення представниками Теребовлянського відділу поліції ГУНП в Тернопільській області деякої виборчої документації з виборчих дільниць с. Ласківці та с. Вербівці, що на Теребовлянщині, в зв’язку із поданням інформації про порушення там виборчого процесу. Друге питання – про підсумки голосування за депутатів до районної та обласної рад.

null

Попередні роз’яснення до першого питання. Діло в тому, що три кандидати, а саме – Степан Кондира, Юрій Дзюбан та Алла Стечишин на посаду голови Теребовлягської ОТГ, подали заяви в поліцію про порушення виборчого процесу на вище вказаних дільницях та й в загальному по інших дільницях.  Проте поліцією прийнято було заяву лише від пана Юрія Дзюбана так, як лише ним було надано достовірні докази порушень.

Ось поліція й зреагувала та під час засідання провела офіційне вилучення потрібних для слідства документів. На всі дії було складені відповідні процесуальні документи (див. відео).

Голова Теребовлянської ТВК пані Світлана Веселовська відкрила роботу комісії, оголосила порядок денний. Зокрема, вона пояснила всім присутнім положення деяких виборчих законів: «В день виборів, тобто – 25 жовтня, до нашої комісії не поступило жодної скарги від спостерігачів чи від будь-кого на проходження виборів. Тому ми рахуємо, що вибори у нас пройшли без всіляких порушень і про їх результати буде оголошено в строки, визначені чинним законодавством про вибори. Якщо ж поліція справиться оперативно і надасть нам докази порушень до закінчення повноважень нашої комісії, то ми врахуємо це і приймемо відповідні рішення щодо результатів виборів на голову Теребовлянської ОТГ».

null

Після закінчення засідання комісії кандидатом на голову Теребовлянської ОТГ Степаном Кондирою автору даних рядків було надано копію його скарги в Теребовлянську прокуратуру (див. фото).

null

Віктор Аверкієв
Фото автора


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews