Прогнози погіршилися: до кінця року від COVID-19 може померти 33 тис. українців

19.11.2020 21:43   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: Lb.ua

Згідно з моделюванням Київської школи економіки, за умови не дотримання карантину вихідного дня, в Україні через COVID-19 можуть померти від 17 000 до 33 000 людей до кінця року. Про це пише Lb.ua з попереднім посиланням на КШЕ.

«Ми розглянули три сценарії дії карантину вихідного дня. Зелений сценарій — найоптимістичніший та на нашу думку малоймовірний у теперішніх умовах. Він прогнозує 17 000 смертей при умові негайного введення локдауна по всій території України. Жовтий сценарій, 26 000 смертей, можливий при умові, що карантин вихідного дня спрацює. Чорний сценарій — 33 000 смертей від ковіду — відіграється якщо існуючий карантин не спрацює. Критичне навантаження на лікарні можливе в грудні 2020 року", — заявив Юрій Ганиченко, старший дослідник департаменту економіко-політичних досліджень КШЕ.

Станом на 19 листопада дев'ять областей — Запорізька, Сумська, Київська, Волинська, Рівненська, Івано-Франківська, Житомирська, Хмельницька, Чернівецька та місто Київ — у зоні неконтрольованого спалаху. Минулого тижня таких областей було всього п’ять. Київська і Сумська області демонструють найбільш динамічний спалах за останній тиждень.

За даними дослідження, кожна третя лікарня першої хвилі (152) залишається критично заповнена хворими на COVID-19. У 89 лікарнях ліжка, відведені для пацієнтів з COVID-19, заповнені на 100%. Ще 97 — сильно перевантажені. Половина лікарень — у зоні відносної безпеки.

«Ми рекомендуємо розширити обмеження, які діють нині як "карантин вихідного дня", на будні і вихідні дні. Тільки це дозволить взяти під контроль поширення коронавірусу. Обмеження необхідно супроводжувати пакетом економічної підтримки для бізнесу та громадян», - додали в КШЕ.

У КШЕ зауважили, що без запровадження місячного локдауну змінити ситуацію на краще не вдасться.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Lb.ua