Тернопільщина: у Зборівській лікарні до 36 ліжок під'єднали кисень

20.11.2020 14:43   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: TeNews

Зборівська центральна районна лікарня одна із перших почали приймати пацієнтів з коронавірусом. Для лікування хворих було розгорнуто 36 ліжок до яких під’єднали кисневі точки. По це повідомляє Тернопільська обласна  державна адміністрація.

Наразі у медзакладі перебувають 12 осіб з коронавірусною інфекцією, з них 1 медик, 3– на кисневому концентраторі, 3 на кисневій масці. 13 осіб з підозрою на коронавірусною інфекцією, них 1 особа на апараті ШВЛ (в тому числі в режимі CPAP), 2 – на кисневому концентраторі, 3 на кисневій масці.

«Для пацієнтів з COVID-19 у лікарні перепрофілювали терапевтичне відділення, де знаходилися ліжка неврології та терапії. Стан усіх пацієнтів середньої важкості, який потребує кисневої підтримки. Завдяки державній субвенції за отримані кошти із державної субвенції ми встановили 4 атмосферний високо потоковий концентратор, 20 літровий. Він може забезпечити роботу одночасно двох наркозно-дихальних апаратів. Також провели систему киснезабезпечення і ще одну кисневу рамку поставили на балони», - каже головний лікар Богдан Зембра.

Також разі збільшення кількості хворих на коронавірус, у медзакладі можна буде розгорнути ще 19 ліжок.

До слова,  з державної субвенції медзаклад отримав 200 тисяч гривень, що дало змогу підключити кисневі точки до 36 ліжко місць».


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews