Завдяки представникам партії «Довіра» в Бучачі функціонуватиме кабінет комп’ютерної томографії

29.11.2020 14:13   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: TeNews

У Бучацькій районній лікарні ось-ось запрацює кабінет комп’ютерної томографії. Вже невдовзі у ньому прийматимуть перших пацієнтів. До цього доклали зусиль лідери політичної партії «Довіра» Петро Гадз і Микола Люшняк.

Народний депутат України Микола Люшняк допоміг у тому, щоб у Бучацьку лікарню з Київського медичного закладу передали це сучасне обладнання. Депутат Тернопільської облради від партії «Довіра», голова наглядової ради ТзОВ «Бучачагрохлібпром» Петро Гадз профінансував ремонт кабінету, де функціонуватиме апарат комп’ютерної томографії.

За словами головного лікаря Бучацької ЦРКЛ Олега Щиголя, грошей на оновлення приміщення у районному бюджеті не було. Витрати на ремонт колишнього рентген-кабінету погодився оплатити Петро Гадз і виділив необхідних пів мільйона гривень. Зараз ремонтні роботи вже на завершальному етапі.

Нещодавно Петро Гадз та Микола Люшняк відвідали медичний заклад, аби оглянути, як оновлюють приміщення. Під час візиту Микола Люшняк зауважив, що «Бучачагрохлібпром» не вперше підтримує районну лікарню. Але зараз у часи коронавірусної пандемії така допомога є особливо необхідною і сприяє порятунку людських життів.

«За п’ять останніх років було придбано обладнання на понад 3 мільйони гривень. Сьогодні, в час, коли пандемія охопила весь світ, ми бачимо, що меценати Бучаччини в особі ТзОВ «Бучачагрохлібпром» не стоять осторонь. Вони купляють апарати ШВЛ, надають фінансову допомогу. Петро Іванович завжди готовий підставити плече рідній громаді», — заявив Микола Люшняк.

Меценат Петро Гадз зауважив, що виділив кошти на ремонт майбутнього кабінету комп’ютерної томографії ще перед виборами. Але попросив не афішувати цього факту до 25 жовтня, аби добру справу не сприйняли як намагання завоювати симпатії виборців. Благодійник також наголосив, що місцеві вибори неприємно вразили його несправедливістю і різноманітними махінаціями. Конкуренти до останнього намагалися не допустити політичну партію «Довіра» до виборів. Представники політичної сили були позбавлені можливості проводити агітацію.

«Це були нерівні змагання, бо наші депутати не могли агітувати, оскільки відстоювали свої права у суді. Коли я після виборів почув про усі фальсифікації та низьку явку, то подумав: Боже, невже це Бучач. Може, Донецьк?! Вибори вже позаду, але я прошу бучаччан, аби цей жах більше не повторився. А новообраним голові та депутатам бажаю, щоб у Бучачі завжди була повага один до одного. Мене моя мама завжди вчила робити людям добро. Я постараюся зробити все, аби створювати робочі місця, інвестувати у наш край, аби Україна була найкращою в світі», – підкреслив Петро Гадз.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews