На Тернопільщині суд закрив справу щодо виборчих фальсифікацій через її «малозначність»

01.12.2020 15:49   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: TeNews

Бучацький районний суд закрив справу щодо виборчих фальсифікацій. Суд назвав порушення малозначним. Про це повідомляє інтернет-видання «Тернополяни».

«Кожен член виборчої комісії дає присягу. І ми сподіваємось, що це серйозно. З матеріалів адміністративної справи: «17.10.2020 о 14:00 год. ОСОБА_1, перебуваючи в с. Пишківці по вул. Шкільна Бучацького району Тернопільської області, бувши членом ДВК №610180 (с. Пишківці), здійснила розповсюдження передвиборчих агітаційних листівок, чим порушила ст. 57, ч. 1 п. 3 Виборчого кодексу України». Держава вважає це серйозним порушенням яке карається штрафом від 3400 до 5100 грн за ч. 1 ст. 212-10 КУпАП , адже член виборчої комісії не має права порушувати виборче законодавство! Однак Бучацький районний суд іншої думки. Бо член ДВК в суді сказала, що «Вона не знала, ще не може цього робити!», – написав Володимир Простий.

Відтак особу звільнили від адміністративної відповідальності та закрили провадження у справі з оголошенням усного зауваження.

Додамо, Бучацький районний суд розглянув ще 4 справи щодо виборчих правопорушень і в жодному випадку порушники не були притягнуті до відповідальності. Три справи закриті за малозначністю і одна за відсутністю складу адмінправопорушення.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews