Поліція Рівненщини нагадує водіям про правила керування автомобілем у темну пору доби

У зв'язку з тим, що світловий день взимку коротший, ніж влітку, поліція Рівненської області нагадує водіям про правила керування автомобілем у темну пору доби.
 
Хоч вночі й інтенсивність дорожнього руху в рази менша, це не означає, що потрібно забувати про ПДР і наражати інших водіїв та пішоходів на небезпеку.
 
Про це пише спільнота у мережі Facebook «Патрульна поліція Рівненської області».
 
Пам’ятайте, що ви, водії, повинні дотримуватися правил дорожнього руху у будь-який час доби.
 
Якщо ж ви плануєте здійснити поїздку вночі, то перш за все, ви повинні перевірити освітлювальні прилади, аби вони були справними. Ви ж пам’ятаєте, що у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості, на транспортних засобах, повинні бути ввімкнені світлові прилади.
 
Також протріть та виконайте регулювання дзеркал заднього виду.
 
Якщо ж вам потрібно зупинитися, то робіть це на освітлених ділянках дороги, і щоб інші учасники дорожнього руху могли вас бачити — залишайте ввімкненими габаритні вогні.
 
Пам’ятайте про дотримання швидкісного режиму: у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості швидкість руху повинна бути такою, щоб водій мав змогу зупинити транспортний засіб у межах видимості дороги!!! Та якщо ви втомилися і хочете спати, то зупиніться і відпочиньте, щоб надалі безпечно продовжувати поїздку.
 
Безпечної вам дороги!

За матеріалами Відділу комунікації поліції Рівненської області


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Відділу комунікації поліції Рівненської області