Нетверезий мешканець Рокитнівщини намагався дати хабаря правоохоронцям

Чоловік, якому 27 років, перебував у стані алкогольного сп’яніння - 0,95 проміле показав алкотестер. Водій втікав від поліцейських та, не впоравшись із керуванням, опинився разом у канаві з водою.

Автомобіль «Peugeot», у якого не освітлювався номерний знак, прийняли рішення зупинити працівники сектору реагування патрульної поліції Рокитнівського відділу вчора, 17 грудня, близько 23:30 в селі Блажове. Однак, водій законну вимогу поліцейських проігнорував і додав швидкості.

Та вже за кілька кілометрів він не впорався із керуванням та опинився разом із легковиком у канаві з водою. За зовнішніми ознаками 27-річний місцевий житель перебував у стані алкогольного сп’яніння, що і підтвердили результати огляду на алкотестері – 0,95 проміле. 

Як пояснив поліцейським 27-річний місцевий житель, тому і проігнорував вимогу про зупинку, бо був напідпитку. 

Під час оформлення адміністративних матеріалів за скоєну дорожньо-транспортну пригоду та за керування в стані алкогольного сп’яніння порушник запропонував «вирішити» все на місці. Попередження про кримінальну відповідальність на чоловіка не вплинуло і він запропонував поліцейським 400 доларів США.

Для документування вчиненого кримінального правопорушення на місце події виїхала слідчо-оперативна група.  

За фактом пропозиції неправомірної вигоди службовій особі слідчі Рокитнівського відділення поліції розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України. Крім того, відносно 27-річного водія склали ще й адміністративні матеріали за статтями 124, 130 КУпАП.

В аналогічний спосіб уникнути відповідальності вирішив і 53-річний дубенчанин. Учора, 17 грудня, чоловік, керуючи вантажівкою «МАН», у селі Малі Дорогостаї Млинівського району порушив правила дорожнього руху, перетнувши суцільну лінію розмітки. Крім того, водій не мав при собі і реєстраційних документів на транспортний засіб.

Поліцейські сектору реагування патрульної поліції Млинівського відділення саме складали постанову про адміністративне правопорушення за частиною 1 статей 122, 126 КУпАП, як чоловік запропонував і надав 500 гривень неправомірної вигоди, поклавши їх на панель службового авто.

Грошові кошти слідчі вилучили, а за фактом надання неправомірної вигоди службовій особі розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України.

Тепер окрім штрафу, обом чоловікам за спробу відкупитися від адміністративної відповідальності може загрожувати ще й позбавлення волі строком від двох до чотирьох років.

null
null
null

За матеріалами Відділу комунікації поліції Рівненської області


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Відділ комунікації поліції Рівненської області