Справа загибелі робітників на теребовлянському ТОВ АП КОЛОС-2, що на Тернопільщині, стає більш прозорою

21.12.2020 23:13   Опубліковано : Віктор Аверкієв
Джерело: TeNews

Нагадаємо, що більше двох років тому на даному підприємстві з халатності по техніці безпеки на будівельно-висотно-монтажних роботах власника Степана Никеруя загинуло двоє молодих людей і матір одного з них Любов Солтис прагне  справедливого покарання для винуватців.

Ось, що розповіла волонтерка  та матір-героїня(мала 5 дітей, а тепер 4): «21 грудня 2020 року на агропідприємство прибули експерт, процесуальний керівник і слідча для проведення будівельно-технічної експертизи, яка мала б бути проведеною ще два роки тому.  Але тодішні процесуальне керівництво та слідча Романів прикривали цю справу, гальмували всіляко, напевно й не просто так собі. Пам’ятається ще, що мер нашого міста Теребовля Сергій Поперечний, будучи на відкритті першої лінії виробництва підприємства в 2017  році, пізніше давав з цього приводу свідчення. Він сказав, що був там присутній лише в супроводі тодішнього голови Тернопільської ОДА Степана Барни і ніяким чином ні до чого не причетний. А сам Степан Никеруй доводив, що на його підприємстві ніякі будівельні роботи не проводились. Отже, виходить, що голова міста давав неправдиві свідчення, бо не хотів свідчити проти свого друга, його потрібно за це також притягнути до кримінальної відповідальності. Нинішня експерта комісія якраз встановлює всі факти по будівництву на ТОВ АП Колос-2 і, думається, по новому, згідно всіх законів України. І нарешті стане достовірно офіційно відомо, що було на цьому підприємстві в день загибелі мого сина Влодунька – чи будівництво, чи ремонт. Адже Степан Никеруй із своїм підрядником Парамеєм(який знаходиться нині під підозрою і має запобіжний захід – домашній арешт з носінням браслетів на руці) всіма засобами викручувався, брехав та скривав факти, намагався і мене налякати та підкупити. Та тепер з новими процесуальними керівниками та слідчою все темне, я надіюся, стане явним і з результатами роботи експертизи невдовзі мене ознайомлять, а я відкрито доведу це до громадськості, зрозуміло, в межах дозволеного».

null

Дуже емоційно та з великим обуренням пані Люба говорить ще про один факт, пов’язаний із Степаном Никеруєм(до речі, подібно висловлюються й багато мешканців Теребовлянської ОТГ): «Мене вразило таке: стало відомо з Інтернету, що Никеруя нещодавно було нагороджено орденом святителя та чудотворця Миколая, а також грамотою від Митрополита Київського і всієї України Епіфанія. Там написано, що цього він удостоєний за постійну підтримку української церкви та значний внесок на благо громади. Просто диво дивне вийшло, просто чудо. І це в той час, коли на власному підприємстві «нашого чудотворця» гинуть люди, тоді як бувший регіонал фінансував «антимайдан» під час Революції гідності, зверхньо та зневажливо відноситься до людей менш заможних за нього. Він, що хоче відкупитися і від Бога вже? І якщо один священик із с. Підгайчики(о. Володимир Шумада) посприяв цьому в обхід теребовлянському декану ПЦУ та іншим вищим релігійним інстанціям, а чи ввівши всіх в оману, то відразу й орден треба давати? Хіба більш достойних у нас немає на це, тих, які зробили і роблять набагато більше добрих справ для громади та ЗСУ? Я особисто звернуся до владики Тернопільсько-Бучацької єпархії ПЦУ та зажадаю від нього пояснень, а також звернуся до Митрополита. Це ж не те саме, коли колега Сергій Поперечний якусь там грамоту дає за щось там. Це зовсім різні речі».

null



Віктор Аверкієв


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews