На Тернопільщині зустріли Консула Республіки Польщі

29.12.2020 19:43   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: TeNews

На Тернопільщину з робочим візитом приїхав Генеральний Консул Республіки Польща в Луцьку Славомір Місяк. Сьогодні, 29 вересня, він зустрівся із керівництвом області. Про це повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація. 

Як зазначив перший заступник голови ОДА Ігор Дем'янчук, Республіка Польща є найбільшим торговельним партнером Тернопільської області, до якої ми експортуємо понад 50% товарів. І вже розроблено план подальшої співпраці та обговорено функціонування 8 польських громадських організацій національних меншин.

«В Україні активно впроваджується реформа децентралізації, яка пройшла в Польщі, ще в 1997 році. Ми надзвичайно раді, що Тернопільщина, однією з перших почала впроваджувати нововведення. На мою думку, люди на місцях знають краще, що їм треба, ніж у столиці. Також польські підприємці все більше цікавляться розвитком бізнесу на Тернопіллі й наше консульство радо стане тим зв'язковим центром, який забезпечить плідну співпрацю», - зазначив Генеральний Консул Республіки Польща в Луцьку Славомір Місяк.

Додамо, що 30% (13,3 млн дол. США) всього обсягу прямих іноземних інвестицій, вкладених в економіку області, надійшло саме від польських партнерів. За цим показником Республіка Польща є лідером серед країн-інвестиційних партнерів нашої області. В області працює понад 30 підприємств з польським капіталом. 

 

 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews