Рівненські правоохоронці вилучили понад 50 кілограмів бурштину та знаряддя для його видобутку

31.12.2020 17:24   Опубліковано : Вікторія Синиця
Джерело: Рівненська обласна прокуратура

Також у помешканнях осіб, які причетні до злочину, було знайдено більше 7 тисяч доларів та зброю. Правоохоронці хочуть накласти арешт на вилучене майно.

29 грудня 2020 року, за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури, слідчими СУ ГУНП в області та оперативними працівниками УСР в Рівненській області ДСР НП України, в рамках кримінального провадження за фактом незаконного придбання, зберігання та збуту бурштину, законність походження якого не підтверджується відповідними документами (ч. 2 ст. 240-1 КК України), на підставі ухвал слідчого судді, проведено 16 обшуків на території Володимирецького району та 2 – у місті Рівне.

Зокрема, в помешканнях осіб, які перевіряються на причетність до вчинення злочину, виявлено бурштин-сирець загальною вагою понад 55 кг, знаряддя для незаконного видобутку бурштину – мотопомпу кустарного виробництва, транспортний засіб, грошові кошти в сумі понад 7000 доларів США, 3 одиниці зброї.

На даний час вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно, тривають першочергові слідчі (розшукові) дії.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Пресслужби Рівненської обласної прокуратури


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Рівненська обласна прокуратура