На Тернопільщині триває процес передачі майна громадам

20.01.2021 20:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

Тернопільщина має один з найвищих показників в Україні щодо процесу передачі майна з районного рівня у комунальну власність територіальних громад. Загалом у власність громад передано 94% об’єктів. Про це повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація.

Як зазначив голова ОДА Володимир Труш, громади повинні бути зацікавлені в отриманні таких об'єктів: заклади освіти, культури, охорони здоров’я та інші.

«Ми не перший місяць працюємо над чим питанням. Важливо, щоб об’єкти були не тільки передані, а й збережені, як і колективи. Ці установи надають освітні, культурні, медичні, соціальні та адміністративні послуги, без яких громадам не обійтися. Вони необхідні для забезпечення життєдіяльності, тому ОТГ мають бути зацікавлені в утриманні таких установ», - каже Тернопільської облдержадміністрації Володимир Труш.

Додамо, що триває процес передачі майна з районного рівня у комунальну власність територіальних громад. Загалом по країні вже 79% об’єктів громади готові взяти на свій баланс. Це 20 352 об’єкти з 25 274, що потребують передачі у власність територіальних громад


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews