У День Соборності українські патріоти підтримали білоруських побратимів під посольством у Києві (Відео)

22.01.2021 22:36   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: TeNews

22 січня, в День Соборності України, під посольством Білорусі активісти влаштували акцію, аби висловити солідарність з білоруським народом, який бореться проти диктатури Лукашенка, та застерегти сусідню країну від російського впливу. Повідомляє aspi.com.ua.

Учасники акції зазначають, що Україна пройшла складний шлях виходу із тоталітарної системи СРСР та залежності від Кремля, та наголошують, що будь-яка "безкорислива допомога" РФ переслідує імперські інтереси та йде на користь лише їй. Тому Білорусія має усвідомлювати наслідки путінських "подарунків".

Присутні на події активісти наголошують, що "послужний список" Кремля за останнє десятиліття демонструє те, що будь-яка форма співпраці з ним збільшує залежність від РФ. Таким чином, Росія веде Білорусь у пастку "єдиної держави"  через борговий зашморг. Адже останній транш фінансової допомоги від Москви, який був спрямований на виплату білоруських боргів "Газпрому" – яскравий цьому доказ, бо ці гроші пішли на зворотню оплату російському монополісту.

Активісти зазначають, що Україна досі продовжує боротися за демократичні цінності та свою незалежність і територіальну цілісність, тож білоруський народ має брати з неї приклад, остерігаючись російської навали.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews