На Рівненщині судитимуть організовану групу «старателів»

27.01.2021 18:12   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews

Бурштинокопачі відповідатимуть перед законом.

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до Володимирецького районного суду обвинувальний акт стосовно трьох жителів цього ж району. Їх обвинувачують у незаконному видобуванні та зберіганні бурштину, законність походження якого не підтверджується відповідними документами, вчиненому у складі організованої злочинної групи (ч. 2 ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 240-1 КК України).

В ході досудового розслідування встановлено, що 28-річний житель Володимирецького району, діючи умисно і з корисливих мотивів, у січні минулого року організував злочинну групу, до якої на постійній основі залучив двох 27-річних земляків. Епізодично до протиправної діяльності він залучав також і інших осіб, які не входили до складу злочинної групи. Чоловіки з січня по серпень 2020 року, працюючи вдень і вночі, на землях лісового фонду поблизу сіл Довговоля, Острівці та Жовкині Володимирецького району, самовільно, без отримання спецдозволу (ліцензії) на користування надрами, за допомогою придбаних 8 мотопомп кустарного виробництва, систематично здійснювали незаконне видобування каміння бурштину-сирцю. У серпні групу викрили правоохоронці, а під час санкціонованого обшуку в гаражі чоловіків знайшли бурштин-сирець.

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Рівненській області, за оперативного супроводу працівників Управління СБУ в області. Справа перебуває на контролі керівництва Рівненської обласної прокуратури.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 3 тисяч до 10 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews