У Тернополі зустріли Посла Республіки Туреччина в Україні

27.01.2021 21:43   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: TeNews

Керівництво області сьогодні, 27 січня, зустрілося із Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Туреччина в Україні Ягмуром Ахметом Гюльдере. Про це повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація.

За словами голови ОДА Володимира Труша, Тернопільщина має тісні зв'язки із Туреччиною. Ще з 2019 року було започатковане партнерство із провінцією Чанаккале. У планах - підписання Меморандуму про взаєморозуміння щодо співробітництва з Губернатором провінції Чанаккале.

«Товарообіг з Україною склав 5 млрд доларів, 3,5 млрд доларів складають турецькі інвестиції. Але є значний потенціал для збільшення цих показників, і посольства обидвох держав над цим активно працюють. Так, наразі триває робота над підготовкою угоди про вільну торгівлю між нашими країнами. І її підписання дозволить відносинам між країнами вийти на новий рівень економічних відносин, еквівалентний 10 млрд доларів. Але щоб покращити нашу співпрацю, недостатньо візиту у столицю. Саме тому я відвідую різні міста і спілкуюся з представниками влади, бізнесу», - зазначив Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Туреччина в Україні.

Наразі в області уже діє 2 підприємства з турецьким капіталом. А у Гусятинському районі реалізовується проєкт турецькою компанією СЕБІЛ ІНСААТ ТААХ (SEBIL INSAAT TAAH. TIC.LTD) з будівництва, реконструкції автомобільних доріг.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews