Делегацію з Республіки Туреччина зустрічали в університеті Тернополя

28.01.2021 00:13   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: TeNews

У Західноукраїнському університеті зустріли Надзвичайного та Повноважного Посла Республіки Туреччина в Україні Ягмура Ахмета Гюльдере.

«Сьогодні ми відкриваємо нову сторінку в історії Західноукраїнського національного університету. Примножуючи славні традиції двох народів – українського та турецького, ми маємо унікальну можливість вітати на теренах класичного університету Тернополя високоповажну делегацію з Республіки Туреччина», - зазначив ректор класичного університету Андрій Крисоватий.

Під час візиту свого візити Посол, спільно із ректором, відкрив Центр сходознавства у навчально-науковому інституті міжнародних відносин імені Б. Д. Гаврилишина. Також Посол поспілкувався із студентами.

«Я дуже радий завітати до університету, оскільки такі зустрічі з студентською молоддю дозволяють мені почути неординарні та цікаві запитання, які змушують мене замислюватися та удосконалювати свою роботу. - каже Ягмура Ахмета Гюльдере. - Ваш університет дає вам багато можливостей для розвитку, і ваш енергійний ректор вартий похвали за всі цікаві ініціативи, які він започаткував у Західноукраїнському національному університеті. Пан ректор і я обговорили майбутні вектори співпраці між українськими та турецькими університетами, та погодили декілька проєктів, які будуть розвивати співробітництво у сфері освіти. Насправді українці та турки дуже схожі, тому ми зацікавлені у співпраці».


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews