Відійшов у вічність відомий священнослужитель з Тернопільщини

01.02.2021 14:43   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: TeNews

Відійшов у вічність священник Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ, відомий місіонер, проповідник, ієрей підпільної УГКЦ, отець-редемпторист Михаїл Шевчишин. Про це повідомляє Тернопільсько-Зборівська архиєпархія УГКЦ.

«Своїм життям о. Михайло утверджував непохитність віри священним та місійним служінням як у часи радянського комуністичного режиму, коли УГКЦ перебувала у підпіллі, так і в часи Української незалежності - багаторічним вихованням та духовним проводом майбутніх священників», - йдеться у повідомленні.

Сьогодні, 1 лютого, У понеділок, у храм Успіння Пресвятої Богородиці в Тернополі відбудеться заупокійна літургія. Впродовж дня можна попрощатися з отцем Михайлом у храмі Успення. Уже завтра домовину перевезуть до Львова, де відбудеться поховання.

Додамо, що отець Михайло Шевчишин в часи підпільної діяльності Церкви проводив численні реколекції для священників, монахинь та мирян. Займався вихованням молодих хлопців, які готувалися до священства або ж до монашого життя. У радянські часи був переслідуваний. За незалежної України нагороджений орденом Костянтина Острозького за визначні заслуги у розвитку соціальної сфери, благодійність та активну участь у реалізації соціальної політики в Україні. За життя священник також був відзначений премією за особливий внесок у розвиток екуменічного діалогу, діалогу культур і народів, міжрелігійного та міжнаціонального порозуміння, за благодійну діяльність та особистий життєвий приклад жертовності та гуманізму.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews