Тернопільській університетській лікарні передали сучасні УЗД-апарати

15.02.2021 21:43   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: TeNews

Для опорних лікарень Тернопільщини закупили сім сучасних УЗД-апаратів. Сьогодні два апарати передали університетській лікарні. Про це повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація.

УЗД-апарати корейського виробництва закупили за кошти державної субвенції, яку Тернопільщина отримала ще минулого року.

«Вартість кожного апарату - 1 млн 800 тис. грн. Обладнання експертного класу. Воно дозволяє якісно провести діагностику, вчасно виявити проблему та призначити необхідне лікування. Кошти субвенції надійшли в область в кінці року. В нас було мало часу на закупівлю. Але завдяки злагодженій роботі обласної адміністрації та облради нам вдалося швидко організувати роботу», - зазначив голова Тернопільської облдержадміністрації Володимир Труш.

Як зазначив генеральний директор університетської лікарні Василь Бліхар, на базі медзакладу відбудеться реконструкція відділення екстреної медичної допомоги. Там і функціонуватиме нове обладнання.

Додамо, що УЗД-апарати також передали у Бережани, Чортків та Кременець Також, окрім УЗД-апаратів, за кошти субвенції закупили шість рентген-апаратів, які надійдуть в область до кінця місяця


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews