Рівненська журналістка та письменниця запрошує на виставку «INTERMEZZO. ЗАКОХАНА В ЖИТТЯ»

23.02.2021 18:13   Опубліковано : Вікторія Синиця
Джерело: RvNews

Митцем є той, хто бачить світ по-особливому і може ту особливість зобразити. Та найважливіше – вловити ту тонку грань, що інколи відділяє самоствердження художника від здатності донести свої відчуття до людей. Саме це і є творчим кредом Наталії Демедюк, персональну виставку якої - «INTERMEZZO. ЗАКОХАНА В ЖИТТЯ» - ми презентуємо у рамках проєкту «Євро-Арт» для талановитих». Не оригінальність форми подання чи несподіваність ідеї у неї на першому місці, а сама ідея є важливою.

Ця виставка, без сумніву, є Подією. Бо мисткиня презентує нам не просто свято візуальності, а ще й дає невід’ємну сенсову прив’язку – живопис Наталії читаємо, як її поезію, а її вірші бачимо на її ж картинах. Вона щиро зізнається: «Картини – ніби інший вимір, де можливо все, на що здатна уява. Там, де закінчуються слова, починається живопис».
Її «INTERMEZZO. ЗАКОХАНА В ЖИТТЯ» - це своєрідний підсумок певного відрізку життя художниці, коли за плечима - досвід і надбання, а в руках – оберемок простого людського щастя. «Іntermezzo» Наталії Демедюк (у вузькому значенні - пауза, аби усе проаналізувати, та у більш узагальненому – поєднання її поетичної та живописної творчості) - це, якщо хочете, поетично-живописна сповідь жіночої душі перед собою і цілим світом. Та «закоханість у життя» - мікрокосмос, у який вона нас запрошує, гармонійний і затишний, і де сама вона є мисткинею-сонцем, яскравою, талановитою, тонкою, вразливою і, водночас, рішучою особистістю.

Наталія Демедюк (1982 р. н.) за освітою філологиня, відома у Рівному журналістка, теле- і радіоведуча, авторка трьох поетичних збірок («Ескізи буднів», «Сім кРоків» та «Азимут»), нині постає перед нами талановитою маляркою. Сама вона зізнається: «Відчуття присутності Всесвіту та знання, отримані під час навчання у РДХШ ім. А. Мартиненка, стали безцінним скарбом, який вцілів у вирі життя і був віднайдений знову кілька років тому, коли я приєдналася до групи художників під керівництвом Анатолія Іваненка. З того часу живопис для мене став ще однією мовою, якою спілкуюся зі світом, і знаю, що він мене чує…»

null
 

На наш розсуд представлено понад три десятки робіт у техніці олійного живопису. На полотнах художниці – її філософія і людські, попри все, історії… Її місто – це завжди краса, затишок, зойк, рідність і всюдисуща любов… Її квіти – то ціле життя, то характер, настрій і, водночас, щось невловиме у прагненні радості чи щему… Її сюжети – завжди про мрії, які нам даються разом із силами, аби їх здійснити…

Персональна виставка Наталії Демедюк «INTERMEZZO. ЗАКОХАНА В ЖИТТЯ» триватиме з 24 лютого по 21 березня 2021 року.

Поетичні збірки та деякі із представлених картин можна придбати.

Dress-code: захисні маски і соціальна дистанція.

null
 

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews