На Рівненщині виявлено шахрайську схему через платформу онлайн-оголошень

22.02.2021 14:14   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews

Виявлено шахрайську схему зі збитками на понад пів мільйона гривень лише на Рівненщині: через одну з платформ онлайн-оголошень злочинець замовляв великі партії товару, просив занижувати вартість посилки і відправляти її на довірену йому приватну особу.

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури, працівниками СУ ГУНП в Рівненській області та УСР в Рівненській області ДСР НП України задокументовано шахрайську діяльність групи осіб, вчинену у великих розмірах (ч. 3 ст. 190 КК України).

За даними слідства один з жителів Житомирщини, який донедавна утримувався в ДУ «Рівненський СІ» налагодив шахрайську схему. Через одну з платформ онлайн-оголошень він замовляв великі партії побутової техніки, одягу або іншого товару, але, ніби-то, аби не переплачувати відсотки за накладений платіж просив занижувати вартість посилки і відправляти її на довірену йому приватну особу. Пізніше, особи, котрі допомагали чоловікові у такій протиправній діяльності, забирали в поштовому відділенні товар за паспортом з ознаками підробки.

15.02.2021 в межах кримінального провадження, з метою документування неправомірної діяльності, проведено 16 санкціонованих обшуків в ДУ «Рівненський слідчий ізолятор», а також житлових, нежитлових  приміщеннях та транспортних засобах фігурантів на території Житомирської області, та у Києві.

В результаті слідчих дій вилучено велику кількість мобільних телефонів з картками операторів мобільного зв'язку, банківські картки, мотоцикл, а також зброю, без відповідних дозволів на її зберігання, побутову та оргтехніку, квадрокоптери, мішки з насінням, ззовні схожим на насіння маку, упаковки гумових рукавичок, великі партії нового одягу та блокноти з чорновими записами.

Лише на Рівненщині встановлено 3 потерпілих, яким завдано збитків на понад пів мільйона гривень. Наразі перевіряється інформація щодо заволодіння майна шахрайським способом на території інших областей.

Чоловікові, який за версією слідства налагодив шахрайську схему і який раніше вже відбував покарання за аналогічні злочини, повідомлено про підозру.

Оперативні заходи проводились спільно з СУ ГУНП в Рівненській області та УСР в Рівненській області ДСР НП України, із залученням спецпідрозділів ТОР та «КОРД».

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews