Рівненщина кримінальна: вбивцю власника пилорами засуджено до довічного ув’язнення

02.03.2021 12:12   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews

Вироком Сарненського районного суду 26-річного жителя села Сновидовичі, колишнього Рокитнівського району, визнано винним у розбої та умисному вбивстві свого односельця, а також заволодінні його транспортним засобом (п.п. 4, 6 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187, ч. 2 ст. 289 КК України).

Відповідальність за останній злочин він розділить зі своїм співучасником, якого тим же вироком суду визнано винним у заволодінні транспортним засобом та  приховуванні злочину (ч. 1 ст. 396 та ч. 2 ст. 289 КК України).

Під час досудового розслідування зібрано достатньо доказів, а у суді прокурором доведено, що 22 травня 2019 року обвинувачений, раніше судимий за майнові злочини, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, виманив на пилораму в селі Сновидовичі її власника, щоб позичити у нього гроші на випивку. Але коли отримав відмову – наніс 43-річному чоловікові декілька ударів дерев’яним брусом, від яких потерпілий помер на місці події. Крім того, обвинувачений, діючи умисно, з особливою жорстокістю, усвідомлюючи, що завдає потерпілому особливих передсмертних фізичних страждань, залив останньому у ротову порожнину нафтопродукт.

Після вбивства зловмисник забрав у загиблого 900 гривень та попросив свого знайомого допомогти сховати труп. Разом вони вивезли тіло в багажнику позашляховика, який належав потерпілому та викинули його на Житомирщині, на узбіччі траси.

За результатами судового розгляду вбивцю засуджено до довічного позбавлення волі із конфіскацією всього належного йому на праві власності майна, а його співучасника – до 5 років ув`язнення.

Вирок законної сили ще не набрав.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана  кримінальному покаранню, доки  її вину  не буде  доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews