Міський голова Чорткова вакцинувався від COVID-19

03.03.2021 21:43   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: TeNews

Сьогодні у Чорткові розпочали вакцинувати медиків від COVID-19. Щеплення також зробив і міський голова Володимир Шматько.

Центр первинної медико-санітарної допомоги отримав 150 доз вакцини. Згідно з дорожньою картою вакцинації від коронавірусу, у першому етапі вакцинують медичних працівників, які надають допомогу хворим на COVID-19, працівників екстреної медичної служби, людей похилого віку, громадських діячів тощо.

«Отримана вакцина призначена на 10 доз. Флакон після відкриття можна використовувати впродовж шести годин. Згідно зі змін дорожньої карти вакцинації ми можемо робити щеплення громадським діячам та іншим громадянам, аби не допустити «розливу» вакцини. Тобто якщо ми вакцинували 6 людей з цього флакону, то ще 4 охочі можуть отримати щеплення», - розповідає заступниця головного лікаря центру первинної медико-санітарної допомоги Світлана Грабовець.

Нагадаємо, що Тернопільщина отримала вакцину Oxford/AstraZeneca від COVID-19. Перша партія містить 16 тис. доз і призначена для імунізації 8 тис. жителів області.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews