Христина Гевчук

Христина Гевчук

журналіст

Світ, насправді, є більш відкритим, ніж може здаватися, головне – бажання саморозвитку

07.03.2021 14:07   Автор : Христина Гевчук
Джерело: TeNews

Вітаю! Я – Христина Гевчук, двадцятирічна тернополянка, студентка, якій випала неймовірна можливість проживати на одному з найбільш туристичних островів світу – Тенеріфе.

Чесно кажучи, ніколи не думала, що матиму змогу перебувати на Канарах, однак сучасні культурні програми обміну надають безліч можливостей для саморозвитку, особливо для молоді. Рік тому, гортаючи сторінки Інтернету, я випадково натрапила на сайт Української Au Pair Асоціації, де і прочитала інформацію про програму «Au Pair» та її специфіку. Якщо коротко, то це змога для молоді безкоштовно проживати в європейських сім’ях, зсередини вивчати іноземну мову, культуру, особливості побуту. На мою думку, це чудовий шанс для всіх, хто ще не до кінця визначився, ким планує бути в майбутньому, а для тих, хто вже має власні амбіції – ідеальний спосіб набратися практики для реалізації задуманого.

null

 

null

 

null

Особисто для мене програма «Au Pair» стала можливістю для отримання нового безцінного досвіду. Так, наприклад, як учасниця, я близько двох місяців проживала в столиці Швеції – Стокгольмі. За цей, хоча і короткий, час я взяла участь у традиційних різдвяних (і не тільки) застіллях шведів, дізналася особливості успішності країни та, навіть, закінчила курси шведської мови. Так як я є студенткою історичного факультету ТНПУ, а також заочно здобуваю професію журналіста та юриста в Університеті Україна, мене особливо цікавив історичні, економічні та політичні зв'язки між Україною та Швецією, які, як відомо, існують здавна. А ще мене приємно вразила філологічна схожість між мовами двох народів: у шведській мові є слова, наприклад, ”smak”, ”flaska”, ”kollega”, які українці легко зрозуміють без перекладу.

null

Поживши у Стокгольмі близько двох місяців, я разом зі своєї європейською сім’єю переїхала на Канарські острова. Так у мене з’явилася можливість вивчати іспанську культуру, традиції та мову, яка кардинально відрізняється від шведської, однак має деякі спільності з українською. Приміром, я помітила, що іспанці, як і ми, дуже емоційний народ, який глибоко цінує родинні зв’язки та ставить сім’ю понад усе (шведи в плані характеру скоріш педантичні і в життєвому пріоритеті у них, зазвичай, стоїть кар’єра). А ще мене вразили на престижному туристичному острові низькі ціни. Вартість їжі тут дорівнює вартості продуктів в українських супермаркетах (окрім фруктів: ціна 1 кг яблук дорівнює ціні цілої курки!), а фірмовий одяг та взуття, порівнюючи, коштує навіть дешевше.

null

 

null

 

null

Загалом, є багато характерних рис у шведів й іспанців, які стали для мене справжнім відкриттям, тож, щоби поділитися новою інформацією з іншими українцями, я вирішила активно вести блог в Інстаграмі та Фейсбуці (нік – Christy Gevchuk), де щоденно розказую про життя та побут цих народів. Сподіваюся, що мої пригоди надихнуть інших на нові відкриття, адже світ, насправді, є більш відкритим, ніж може здаватися, головне – бажання саморозвитку.

Христина Гевчук.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews