На Тернопільщині вшанували пам'ять військовослужбовця

23.03.2021 21:43   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: TeNews

У Бережанах вшанували пам'ять військовослужбовця Олександра Філя, який обороняв аеропорт Луганська. Про це повідомляє Суспільне.

Волонтери поклали квіти до меморіальної дошки, що на фасаді Бережанської першої школи, в якій навчався Олександр Філь. Також у храмі відбувся молебень.

Нагадаємо, що із початком воєнних дій на Донбасі Олександр Філь вирушив у зону АТО. Разом з іншими бійцями він охороняв аеропорти Донецька та Луганська. Олександр був навідником аеромобільно-десантного взводу військової частини А0284.

23 березня 2014 року березня він відсвяткував свій дев'ятнадцятий день народження, який виявився останнім в його житті. Адже 16 серпня 2014 р. у результаті смертельного поранення під час виконання бойового завдання в районі проведення АТО біля села Хрящувате під Луганськом Олександр Філь загинув. Того дня позиції українських солдатів російські найманці обстріляли шквальним вогнем із «Градів». Один снаряд влучив у будівлю, де перебував й Олександр. Тоді ж загинули Тарас Кулєба, Ігор Добровольський, Артур Лі, Денис Мирчук, Владислав Муравйов, Іван Пасевич, Назар Пеприк, Олег Тюріков, Денис Часовий.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews