У Рівному дві мисткині запросили на «Діалог» (ВІДЕО)

30.03.2021 20:12   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

У Рівному художниця та фотографиня представили спільну виставку під назвою «Діалоги».

Побутує думка, що мистецтвом може бути лише рукотворний твір. Роками тривають суперечки: чи є фотографія видозміною живопису? Насправді ж ці два художні явища не протиставлені одне одному, а взаємодіють між собою. Так само, як і творчі люди завжди знаходять спільні теми у захоплюючих діалогах. Один із таких ми презентуємо у межах нашого широкомасштабного проєкту «Євро-Арт» для талановитих».

Це «ДІАЛОГИ» двох мисткинь – живописні думки Лариси Польохіної і фоторефлексії її колеги Галини Вокальчук. Жінки прагнуть вивести глядача на діалог про сприйняття сьогоднішнього світу, адже їхні роботи про уявлення людей про форму і красу та про перетин цих уявлень у мистецтві. Варто згадати, що своєю дружбою вони завдячують Анатолієві Іваненку, саме на його заняттях арт-студії у стінах «Євро-Арту» вони отримали поштовх до спільного колористичного голосу про радість буття.

Колишній фахівець бюро систем автоматичного програмування Рівненського радіозаводу, а нині знана у мистецьких колах Рівного художниця Лариса Польохіна (1953 р. н.) навчалася живопису самостійно, проте, ступивши на творчий шлях у зрілому віці, після участі у 2010 році у міському проєкті «Стань Гогеном за 90 днів», жінка спромоглася сказати власне слово, утвердитися як артистична особистість із виразно окресленим власним характером живопису. «Діалоги» – уже четверта персональна виставка мисткині. Рівняни часто називають її «співцем садів та квітів», бо саме пейзажі й натюрморти, а особливо квіткові композиції, є її справжньою пристрастю. Понад чотири десятки представлених в експозиції картин Лариси Польохіної з чистими яскравими кольорами в техніці олійного живопису – це не просто привабливі елементи інтер’єру. Вони сповнені експресії, позитивної енергетики, оптимізму, тепла і світла.

Науковець (доктор філологічних наук, професор кафедри української мови РДГУ) Галина Вокальчук (1960 р. н.) захоплюється фотомистецтвом ще з юності. Навички фотографії вдосконалювала в різні роки у відомих фотографів – Е. Хитрого (м. Рівне), О. Харвата (м. Рівне), В. Хорушка (м. Бердянськ), А. Янкового (м. Житомир). Як членкиня клубу-студії «Простір фото» О. Харвата мисткиня неодноразово презентувала свої роботи на Міжнародних салонах художньої та репортерської фотографії, колективних виставках випускників фотошколи. Тепер вона представляє нашій увазі понад два десятки художніх фоторобіт у кольорі та чорно-білих фотосюжетів.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews