Максим Кияк

Максим Кияк

експерт Ради зовнішньої політики "Українська Призма", кандидат філософських наук, дипломат

Роль гумору в пропаганді (ВІДЕО)

ЗеДжокер і президентський стендап

07.04.2021 10:28   Автор : Максим Кияк
Джерело: CvNews

 

За роки професійної кар'єри він став одним із найпопулярніших шоуменів і коміків країни. Йому навіть поталанило свого часу кілька разів знятися в кінофільмах. Одного разу цей актор майстерно зіграв роль глави держави. А вже згодом, отримавши близько сімдесяти відсотків голосів виборців, обійняв посаду президента країни. Правда, самі виборці голосували не так за новообраного лідера, як проти представників старої політичної еліти.

Йдеться про Джиммі Моралеса, який п'ять років тому став президентом Гватемали. Ця одна з найбідніших країн Латинської Америки давно потерпала від корупції, а її громадяни вимагали нових облич. В одному з інтерв'ю президент Моралес казатиме, що гумор відчинив йому багато дверей і дав змогу доносити важливі меседжі. Схожість викладеного випадку з "унікальністю" перемоги Володимира Зеленського - разюча. Більше того, одним із найбільш визначальних чинників перемоги обох кандидатів став саме гумор.

У TOKAR LIVE говоримо про роль гумору в пропаганді, чи всі фейки шкідливі та сучасну дезінформацію.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews