На Тернопільщині досліджують ґрунт на наявність шкідників

17.04.2021 19:43   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: TeNews

 На Тернопільщині інспектори провели ґрунтові розкопки на визначення стану перезимівлі шкідників сільськогосподарських угідь.

Як повідомляють в Держпродспоживслужбі у Тернопільській області, При проведенні розкопок було проаналізовано фітосанітарний стан посівів озимих зернових культур та ріпаку, видовий склад найпоширеніших шкідників, хвороб та бур’янів.

«Фізіологічний стан переважної більшості шкідників залишається задовільним, що за сприятливих агрокліматичних умов дасть можливість швидко відновити чисельність популяції», - йдеться у повідомленні.

Додамо, що ґрунтові розкопки проводять з метою визначення чисельності шкідників у місцях зимівлі, відсоток їх загибелі за зиму та уточнення обсягів передбачуваних робіт із захисту рослин. Отримані дані використовуватимуть при подальшій розробці методичних рекомендацій щодо захисту сільськогосподарських культур на території Тернопільської області.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews