У Тернополі модернізують вуличне освітлення

28.04.2021 19:43   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: TeNews

У рамках проєкту «Світло без ртуті» у Тернополі триває модернізація вуличного освітлення. Відтак уже замінили 1740 ртутних ламп на сучасні світлодіодні світильники. Про це повідомляє Тернопільська міська рада.

Як зазначив міський голова Сергій Надал, проєкт реалізують з вересня 2020 року. За цей період вдалося виконати роботи з реконструкції системи зовнішнього освітлення на 47-ми вулицях міста.

«Модернізація дозволить скоротити витрати електроенергії на світлоточках в 5 разів. Відтак щороку економія спожитої електроенергії складатиме більше, ніж 500 тисяч кВт електроенергії, або понад 2 млн грн. Знизяться і видатки на утримання системи зовнішнього освітлення. Адже термін функціонування світлодіодного світильника в три рази більший, ніж ртутної лампи - світлодіодні лампи мають ресурс від 50 000 годин роботи. В рік LED-світильник в середньому світить 3500 годин, а це мінімум 14 років роботи», - розповідає Сергій Надал.

Додамо, завершується перший етап модернізація вуличного освітлення спільного проєкту Тернопільської міської ради та Північної екологічної фінансової корпорації (Nordic Environment Finance Corporation – NEFCO).


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews