Відійшла у засвіти відома лікарка, педагог з Тернопільщини

28.04.2021 21:43   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: TeNews

Відійшла у вічність ветеран медичної та педагогічної праці Остапкевич Жанна Юхимівна. Жінка понад 40 років свого життя присвятили вихованню майбутніх медичних спеціалістів.

Як зазначають у Кременецькому медичному коледжі імені Арсена Річинського, студенти та викладачі пам'ятатимуть Жанну Юхимівну як творчу особистість, автора численних поезій та пісень

«Колектив коледжу зберігає у пам’яті лише світлі спогади про викладача, колегу, наставника Жанну Юхимівну Остапкевич та висловлює співчуття рідним та близьким покійної. Нехай земля буде пухом!» - йдеться у повідомленні.

Додамо, Остапкевич Жанна Юхимівна закінчила з відзнакою Дніпропетровське медичне училище № 1 та здобула кваліфікацію акушерка. Працювала операційною медсестрою першої клінічної лікарні м.Дніпропетровська, медсестрою у Будинку немовляти. З 1957 по 1963 рік навчалася у Дніпропетровському державному медичному інституті за спеціальністю педіатрія.

Згодом жінка працювала у В. Дедеркальській лікарні, Кременецькій центральній районній лікарні лікарем-педіатром. З 29 серпня 1969 року переведена у Кременецьке медичне училище на посаду викладача. Впродовж 12 років жінка займала посаду завідуючої практичним навчанням студентів.

А у 1981 році за сумлінну працю та громадську активність Остапкевич Жанну Юхимівну відзначили почесним званням «Відмінник охорони здоров’я України».


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews