За корупцію і хабарництво з початку року на Рівненщині засуджено 20 посадовців

13.05.2021 10:56   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

20 посадовців за вчинення корупційних злочинів засуджені до штрафів у межах санкції статті. Їх загальна сума складає майже 330 тис гривень.

Прокурорами Рівненської обласної прокуратури з початку цього року до судів області скеровано 39 обвинувальних актів про корупційні правопорушення стосовно 40-ка посадовців різних рівнів та організацій. Серед інкримінованих злочинів – заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, підкуп працівника підприємства, установи чи організації, пропозиція та одержання неправомірної вигоди службовою особою, а також зловживання впливом.

У половині з цих проваджень судами ухвалені вироки, 20 посадовців за вчинення корупційних злочинів засуджені до штрафів у межах санкції статті. Їх загальна сума складає майже 330 тис гривень.

Наразі досудове розслідування триває ще у понад 140 кримінальних провадженнях за «корупційними» статтями.

Протидія таким правопорушенням залишається одним з основних пріоритетів роботи органів прокуратури та перебуває на контролі в обласній прокуратурі.

Тож, якщо ви стали жертвою недобросовісних посадовців у будь-якій державній установі чи організації Рівненщини, якщо у вас вимагають неправомірну вигоду за безкоштовні послуги чи сприяння у вирішенні питань – просимо звертатись в органи прокуратури. Ваш захист – наш обовязок.

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews