Рівнянина затримали за вимагання неіснуючого боргу

17.05.2021 18:12   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

Впродовж трьох місяців цього року підозрюваний, безпосередньо при зустрічах та під час телефонних розмов, неодноразово висловлював потерпілому вимогу передачі йому грошових коштів в розмірі 6500 доларів США в рахунок неіснуючого боргу.

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури, в межах досудового розслідування кримінального провадження за фактом вимагання (ч. 2 ст. 189 КК України), 14 травня затримано 32-річного рівнянина. Того ж дня йому повідомлено про підозру.

Досудовим розслідуванням встановлено, що впродовж трьох місяців цього року підозрюваний, безпосередньо при зустрічах та під час телефонних розмов, неодноразово висловлював потерпілому вимогу передачі йому грошових коштів в розмірі 6500 доларів США в рахунок неіснуючого боргу. При цьому погрожував фізичною розправою.

Зрештою, потерпілий, побоюючись за своє життя та здоров’я, погодився на виконання незаконних вимог та 14 травня у Костополі передав підозрюваному 5000 доларів США.

У неділю, 16 травня, суд обрав чоловікові запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу працівників Управління СБ України в Рівненській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews