За останній рік журналісти Рівненщини допомогли з розслідуванням у понад 60-ти провадженнях

07.06.2021 09:02   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews

Шостого червня відзначають своє професійне свято журналісти України. Хтось їх боїться, хтось уникає, а ще хтось навпаки – поважає та дослухається. 

Зокрема, за останній рік завдяки публікаціям в засобах масової інформації працівниками прокуратури відкрито 5 кримінальних проваджень та скеровано 4 позови до судів. Загалом за цей час статті та репортажі допомогли у понад 60-ти провадженнях.

Завдяки одному з телевізійних сюжетів, приміром, у листопаді минулого року Сарненська окружна прокуратура ініціювала досудове розслідування за фактом незаконного видобутку бурштину.

У лютому цього року про Рівненщину говорила вся Україна через знущання над дітьми лікаркою-стоматологинею. Це провадження наразі вже перебуває в суді, але почалось все саме з реакції журналістів.

А в травні 2021 року Здолбунівська окружна прокуратура після повідомлення газети «Рівне Вечірнє» відкрила кримінальне провадження за фактом службової недбалості при укладенні асфальтового покриття у м. Здолбунів. Це, звісно, далеко не всі приклади успішної співпраці. 

Прокуратура дякує журналістам за гострі матеріали, небайдужість, наполегливість та готовність до співпраці! 

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews