На Тернопільщині розпочали видавати Міжнародні свідоцтва про вакцинацію

10.06.2021 15:43   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: TeNews

Жителі Тернопільщини, які щеплені двома дозами вакцини від COVID-19, можуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію. У Тернопільській області таких людей уже понад три тисячі. Про це повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація.

Як зазначає директорка департаменту охорони здоров'я ТОДА Ольга Ярмоленко, свідоцтво про вакцинацію видають у паперовій формі в будь-якому медичному закладі, підключеному до електронної системи охорони здоров'я.

«Міжнародне свідоцтво про вакцинацію вже видається жителям Тернопільської області, які вакциновані двічі. Таких людей в області є понад три тисячі. У свідоцтві вказуються дати, коли були зроблені щеплення та якою вакциною», - каже Ольга Ярмоленко.

Також в Україні розробляють «Ковідний сертифікат». У ньому буде вказано про захворювання та термін захворювання. А також, якщо пацієнт робив аналізи на визначення рівня антитіл до COVID-19, то будуть вказані останні результати. Планують впровадити «Ковідний сертифікат» уже з 1 липня 2021 р.

Додамо, що з початку вакцинації в Тернопільській області щеплено 42 108 осіб.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews