Понад 160 учасників: у Тернополі відбувся Відкритий чемпіонат області з тайського боксу

29.06.2021 19:45   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: TeNews

Уже другий тиждень поспіль Тернопіль приймає спортсменів різного віку зі всієї країни для участі у змаганнях. У суботу, 26 червня, відбувся Відкритий чемпіонат області Кубок міського голови Сергія Надала з таїландського боксу. У видовищних, запеклих поєдинках змагалися майже 160 учасників з 11 областей України.

 Організували дійство представники обласної федерації тайського боксу та спортивного комплексу «Workout Hall» спільно з міським головою.

Така велика кількість учасників для відкритої першості Тернопільської області справді вражаючий показник, на цьому наголосив голова обласної федерації тайського боксу Богдан Юлик. За його словами, Тернопіль має всі шанси отримати статус спортивної столиці України.

«Участь у змаганнях беруть і дорослі, і діти. Приїхали навіть чемпіони України, які теж виступатимуть. Спортсмени не платили жодних стартових внесків, бо ми прагнемо популяризувати спорт серед них, серед глядачів, робити справжнє свято. Кожен охочий міг прийти і абсолютно безкоштовно подивитися на поєдинки»,- розповів Богдан Юлик.

null
null
null
null
null
null

Голова Тернопільського обласного осередку ГО «Всеукраїнський патріотичний рух «Гідність нації» та тренер з тайського боксу Юрій Сенів теж долучився до організації змагань та привів свою команду молодих спортсменів для участі в чемпіонаті.

«Ми обіцяли підтримувати спортивну молодь і виконуємо свої обіцянки. Можу гарантувати, що не тільки обласна федерація тайського боксу буде працювати зі спортсменами, але й наша громадська організація «Гідність нації». Такі турніри плануємо проводити щороку»,- зазначив Юрій Сенів.

Жителям міста також цікаво відвідати такі змагання – вони приходять повболівати за рідних, друзів і просто відчути атмосферу сили волі та стійкості духу, які демонструють спортсмени на рингу.

Голова Центру захисту жінок, які страждають від домашнього насилля, Мар’яна Юлик теж прийшла на чемпіонат. Вона, до слова, не лише вважає спорт трендом ХХІ століття, а й переконана в тому, що такі змагання виховують справжніх чоловіків.

«Така популярність здорового способу життя та різних видів спорту приємно вражає. В першу чергу, ці хлопці є захисниками нас, жінок. І дуже важливо сьогодні їх підтримувати, давати можливість з користю для суспільства використовувати свої вміння та силу»,  – зауважила Мар’яна Юлик.

На чемпіонат приїхали спортсмени з таких міст: Херсон, Одеса, Чернігів, Кривий ріг, Житомир, Вінниця, Рівне, Чернівці, Львів та Івано-Франківськ.

За словами чемпіона Всесвітніх ігор з таїландського боксу Сергія Куляби, змагання у Тернополі демонструють активний розвиток тайського боксу в Україні.

«Я не очікував, що буде все організовано на такому високому рівні. Особливо приємно, що у такий непростий час Богдан Юлик взяв на себе відповідальність, ініціативу та проводить такі чемпіонати, ще й з призовим фондом для переможців, що дуже важливо», - каже чемпіон.

Перемогу серед команд у відкритій першості Тернопільської області з тайського боксу здобула тернополяни. Друге місце отримали спортсмени з Івано-Франківська, а от бронзу додому повезли учасники з Рівного.

Щодо особистих перемог:

1 МІСЦЕ: Мищишин Арсен Богданович 13 р, 60 кг; Онуфурко Максим Андрійович

15 р, 54 кг; Шимків Артур Святославович 16 р, 57 кг; Сливінський Максим Олегович 20 р, 60 кг; Лопацький Віталій Федорович 19 р, 75 кг; Полікша Артем Ігорович 9р,  38 кг; Борко Роман Олегович 9р, 38 кг.

2 МІСЦЕ : Гринчук Марк Миколайович 10 р, 36 кг; Олійник Дмитро 15 р,  67 кг; Поворозник Артур Романович 16 р,  67 кг; 

Подібні чемпіонати організатори планують зробити у Тернополі систематичними.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews