«Сьогодні Купала, а завтра – Івана»: у Тернополі відбувся показ вишиванок

07.07.2021 18:43   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: TeNews

У Тернополі відбувся показ вишиванок «Сьогодні Купала, а завтра – Івана». У вишитому вбранні на подіум вийшли як і юні тернополянки, так і люди «золотого» віку. Про це повідомляє Тернопільська міська рада.

Як зазначає мер міста Сергій Надал, такий захід допомагає зламати стереотипи, що Івана Купала - це свято молоді.

«Нинішнє свято – це не лише обрядове дійство. З його допомогою ви ділитесь з нами історичними та культурним традиціями, які передавались від ваших матерів та бабусь. Тож подяка організаторам, а саме – територіальному центру обслуговування населення, а також підприємцям, які долучились до проведення заходу. Подяка і вам, дорогі тернополяни поважного віку. Свого часу ви зробили дуже багато для відбудови і розвитку нашого міста, а тепер продовжуєте своєю активною позицією допомагати місту жити і розвиватись», - каже Сергій Надал.

Відтак дійство, яке було присвячене святкуванню Івана Купала, об’єднало зовсім юних тернополян та людей «золотого» віку. Наймолодшій моделі показу було лише чотири роки, а найстаршій – близько вісімдесяти.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews