Боєприпаси часів Другої світової війни: на Тернопільщині виявили 4 артснаряди

09.07.2021 23:51   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: TeNews

На Тернопільщині продовжують виявляти артилерійські снаряди. На днях вибухонебезпечні предмети знайшли в лісовому масиві поблизу м. Копичинці та у селі Староміщина.

«Піротехнічні підрозділи ДСНС України щодня проводять роботи щодо обстеження території країни, виявлення, вилучення та знешкодження вибухонебезпечних предметів часів минулих війн. Досить часто застарілі боєприпаси знаходять і громадяни під час проведення земляних робіт на присадибних ділянках та полях. Крім того, вибухонебезпечні предмети люди можуть знаходити також в лісах та парках, річках та ставках, будівлях та підвалах, на території колишніх полігонів», - зазначають у ДСНС.

Відтак, 7 липня у лісовому масиві поблизу м. Копичинці знайшли артилерійський снаряд часів Другої світової війни. Ще 2 мінометні міни та ручну гранату Ф-1 8 липня виявили місцеві мешканці у с. Староміщина та в лісовому масиві поблизу м. Копичинці.

У разі виявлення вибухонебезпечних пристроїв чи підозрілих предметів рятувальники закликають людей телефонами «101» і «102»


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews